Gezond Leiderschap

Gezonde leiders zijn in verbinding met zichzelf en in staat om zelf besluiten te nemen, los van de goedkeuring van anderen. 

Leiden vanuit ik-referentie

Gezond leiderschap begint met jezelf kunnen leiden. Weten wie je bent, los van de ander. Het gaat over jezelf en je eigen leven serieus nemen en je onafhankelijk weten van de goedkeuring van anderen. Als gezonde leider ben je verbonden met je eigen wensen en behoeften. Je laat je niet afleiden door wat anderen van je verwachten. Je bent in staat jezelf gezond af te grenzen, ook als er druk op je wordt uitgeoefend. Onder druk komen vaak overlevingsmechanismen naar boven om gevoelens van boosheid, verdriet, angst of onmacht te onderdrukken. Je maakt jezelf bijvoorbeeld groter dan je werkelijk bent, neemt teveel verantwoordelijkheid op je of je dwingt besluiten af op basis van macht. In deze gevallen ben je uit verbinding met jezelf. Dit erkennen en onderzoeken is de eerste stap naar het ontwikkelen of herstellen van gezond leiderschap.  

Purple Buds
Zelfontmoetingen voor leiders

Verbinding met jezelf is een voorwaarde voor gezond leiderschap. Het is een teken van autonomie en stelt je in staat om zelfstandig en onafhankelijk besluiten te nemen op basis van je eigen inzichten, gevoelens en behoeften. Wat jij ervaart is onderdeel van het systeem waar je als leider in beweegt. Je kunt hierop vertrouwen door jezelf als resonant van het systeem te zien. Je bent een stem van het totale systeem. Op je eigen waarneming vertrouwen vraagt dat je inzicht krijgt in je eigen overlevingsmechanismen en die van het systeem. Wanneer wordt het spannend? Waar beweeg je dan van weg? Wat zegt dit over het systeem? Aan de hand van de intentie-methode van Franz Ruppert over splitsing van de ziel, begeleid ik je bij het onderzoeken van je eigen innerlijke structuur zodat je zelfstandig en onafhankelijk je plek als leider kunt innemen. 

Wil jij ook leiden vanuit verbinding en verlangen? 

passion_web1_gespiegeld.jpg

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Bel me: 06 - 36119917

Mail me: maaike@hubecoachingentraining.nl

Stuur me een bericht op LinkedIn