Systemisch spiegelen

Leren in verbinding en doorgronden van dynamieken, denkwijzen en overtuigingen. Van jezelf en van de organisatie. 

Samen resoneren

Leren doe je niet alleen. We ontwikkelen in interactie met anderen. Zeker als het gaat om vraagstukken waarin je vastloopt. Dan kan het fijn zijn om met iemand te spiegelen die je helpt om vanuit een ander perspectief te kijken met behoud van autonomie. Niet door te adviseren of het voor je in te vullen maar door te luisteren en terug te geven wat er gebeurt in de interactie. Dat is systemisch spiegelen, een vorm van resoneren op wat er in jezelf en in de organisatie leeft. We spiegelen jouw vraagstuk vanuit systemisch perspectief op basis van de vier principes rondom plek, ordening, balans en bestemming. Hoort alles en iedereen erbij? Wordt de natuurlijke ordening gerespecteerd? Is er balans in geven en nemen? Is er een duidelijke en betekenisvolle bestemming? Aan de hand van de principes ontdek je wat er werkelijk speelt en wat er nodig is. 

sneeuwvlok
Wat is systemisch spiegelen?

Systemisch spiegelen is een vorm van aanwezig zijn in het hier-en-nu. Het helpt je bij het vinden van een antwoord in een vraagstuk waar je alleen niet uitkomt en dat zich afspeelt in de context van een (organisatie)systeem. Je resoneert met je volle wezen, lijf, intuïtie en geest op wat er speelt in de realiteit. Ik stel je vragen, geef terug wat ik hoor en zie en nodig je uit om te voelen waar het klopt. Het antwoord komt vanuit de verbinding vanzelf naar boven. Ineens weet je 'dit ga ik doen'. Dat is de kracht van systemisch spiegelen: alles is er al. Je kunt me benaderen om te spiegelen via de telefoon, online of live, precies op het moment dat jij het nodig hebt. 

 

Loop je vast in een persoonlijk vraagstuk, dan is coaching wellicht een betere optie. Neem gerust contact met me op om te overleggen wat het beste aansluit bij jouw vraag. 

Wil jij jouw (organisatie) vraagstuk systemisch spiegelen? 

passion_web1_gespiegeld.jpg

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Bel me: 06 - 36119917

Mail me: maaike@hubecoachingentraining.nl

Stuur me een bericht op LinkedIn