Systemisch leiden
van transformatie

Deze training is een vervolg op het systemisch doorbreken van hardnekkige organisatiedynamiek en richt zich op het transformeren van organisaties op identiteitsniveau.

24 en 25 maart 2022   |   Duur: 2 dagen   |   € 625,- excl btw   |   6-12 deelnemers   |   Utrecht   |   Ook incompany!
Korte uitleg over de training

 

Deze training gaat over transformatie als een proces van verandering op identiteitsniveau. Het gaat over werken met de aanstormende toekomst, datgene wat er op de organisatie afkomt. In deze training leer je het transformatieproces (bege)leiden vanuit een bron van niet-weten. Je ontdekt hoe je door middel van systemische vragen beweging kunt brengen in patronen die vastzitten, met aandacht voor zowel de situationele bovenstroom als de psychologische onderstroom. Welke patronen komen steeds terug? Wat willen deze zeggen? Hoe kun je systemisch interveniëren zonder direct iets te willen veranderen?  

Schrijf je nu in!

24 en 25  maart 2022
10.00 - 17.00 uur
Utrecht

Na deze training
 
  • Heb je inzicht in het verschil tussen transitie en transformatie

  • Heb je kennis van de vijf fasen waarlangs transformatie plaatsvindt

  • Heb je geoefend met het ontrafelen van leidende principes en weet je hoe je deze kunt vertalen naar gewenst kerngedrag

  • Heb je geleerd om te gaan met tegenstellingen in de organisatie en weet je hoe je deze bespreekbaar kunt maken vanuit een neutrale positie

  • Heb je je kennis opgefrist over de systemische principes rondom plek, ordening, balans en bestemming

Image by Danny Giebe
Inhoudelijke uitleg over de training

Deze training is een vervolg op de training systemisch doorbreken van organisatiepatronen.

Dag 1 staat in het teken van een systemische blik op transformatie. Je krijgt een opfris over de systemische principes rondom plek, ordening, balans en bestemming. Je maakt kennis met het SystemischTransitieManagement model van Maaike Thiecke en Bianca van Leeuwen over de vijf fasen van situationele en psychologische verandering: urgentie, loslaten, niet-weten, creatie en nieuw begin. Wat zijn de kenmerken van deze fases? Welke interventies kun je per fase toepassen? Wat vraagt dit van jou als (bege)leider? Hoe kun je hierbij jezelf inzetten als instrument voor waarneming?

 

Dag 2 gaat over het omgaan met tegenstellingen in de organisatie. Bij hardnekkige patronen speelt in de onderlaag vaak een disbalans tussen wat men wil behouden en waar men afscheid van wil nemen. Wat krijgt steeds voorrang? Ten koste van wat gaat dit? Aan de hand van deep democratische werkvormen ga je aan de slag met het in kaart brengen en bespreekbaar maken van tegenstellingen en ontdek je hoe je deze kunt opheffen. Je gaat oefenen met het innemen van een neutrale positie waarin alle stemmen worden gehoord.  

 

Opvallend is de balans die Maaike weet te vinden tussen het persoonlijke, zakelijke en intuïtieve vlak.

Marly van Tuel

Is dit de training die jou helpt je leiderschap te verdiepen?
Schrijf je dan snel in!

Wil je deze training incompany boeken?
Mail me dan even!

passion_web1_gespiegeld.jpg

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Bel me: 06 - 36119917

Mail me: maaike@hubecoachingentraining.nl

Stuur me een bericht op LinkedIn